Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oleju kokosowego
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 160 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g ryżu do risotto, np. Arborio
- 100 g białego wina, wytrawnego, wegańskiego
- 120 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
- 240 - 250 g mleka kokosowego
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g płatków drożdżowych, plus dodatkowa ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2243.5 kJ / 536 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 384.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Śródziemnomorskie kaszotto
45min
Risotto z jarmużem
50min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto szparagowe
20 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto z burakami i balsamico
40min