Urządzenia i Akcesoria
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oleju kokosowego
-
100 g liści szpinaku, świeżych
-
160 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g ryżu do risotto np. Arborio
-
100 g białego wina, wytrawnego wegańskiego
-
120 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
-
240 - 250 g mleka kokosowego
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g płatków drożdżowych plus dodatkowa ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
384.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2243.5 kJ /
536 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
21.5 g
Węglowodany
57.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 Min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min
Risotto z jarmużem
50 Min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 Min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min