Curry z batatami i szpinakiem
TM5 TM6

Curry z batatami i szpinakiem

4.3 (79 ocen )

Składniki

  • 450 g kalafiora, pokrojonego na 3 cm różyczki, bez łodyg
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 120 - 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 3 łyżeczki curry, mielonego
  • 600 g batatów, pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 500 g wody
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1212 kJ / 289 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie