Curry z batatami i szpinakiem

Curry z batatami i szpinakiem

3.9 963 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 450 g kalafiora pokrojonego na 3 cm różyczki, bez łodyg
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 120 - 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    ¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 3 łyżeczki curry, mielonego
  • 600 g batatów pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 500 g wody
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 289 kcal / 1212 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 44 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 810 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...