Urządzenia i Akcesoria
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
nasion kolendry½ łyżeczki
-
gorczycy½ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry15 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
kurkumy, mielonej1 łyżeczka
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę500 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
różyczek kalafiora150 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm plastry100 g
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
kolendry, świeżej (opcjonalnie) drobno pokrojonej, do posypania½ pęczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414.1 kcal /
1732.5 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
42.7 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Sód
655.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Curry z soczewicą (dal)
40min
Chana masala
35min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Wegańskie "chili con carne"
1h
Dal makhani
13h 20min
Curry z warzywami
1h 25min
Kokosowy dhal z soczewicy
20min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min