
Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
-
1 łyżka mieszanych ziół, suszonych (np. tymianku, rozmarynu, majeranku, bazylii, pietruszki)
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
300 g bakłażana pokrojonego na kawałki (2-3 cm)
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
101 kcal /
422 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Sycylijska caponata
30 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Zupa minestrone
45 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min