
Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (2-3 cm)100 g
-
mieszanych ziół, suszonych (np. tymianku, rozmarynu, majeranku, bazylii, pietruszki)1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego2 szczypty
-
bakłażana pokrojonego na kawałki (2-3 cm)300 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki (2-3 cm)200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
101 kcal /
422 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
4 g