Szybkie chili con carne

Szybkie chili con carne

3.2 426 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 - 3 łyżeczki przyprawy kuchni meksykańskiej do chili con carne
  • 400 - 450 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 280 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 23.8 g
Kalorie 1602.1 kJ / 382.9 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 6.1 g
Węglowodany 21.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...