Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 - 450 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 - 2 łyżeczki chili, mielonego
- ¾ - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 480 - 500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy (z 2 puszek)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1428.8 kJ / 341.2 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z wołowiną
45min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25min
Chili con carne
1h
Chili con carne
40min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 Std. 35 Min
Wołowina z pieczarkami
30min
Makaron à la bolognese
30min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min