Sos warzywny do makaronu

Sos warzywny do makaronu

4.7 557 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 100 g pieczarek duże przekrojone na pół
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej
  • 8 liści bazylii, świeżych porwanych
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • ser grana padano (opcjonalnie) tarty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 129.5 kcal / 541.7 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 347.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...