Sos warzywny do makaronu

Sos warzywny do makaronu

4.7 554 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
    300 g
  • pieczarek duże przekrojone na pół
    100 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
    500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej
    1 - 2 łyżki
  • liści bazylii, świeżych porwanych
    8
  • cukru (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • ser grana padano (opcjonalnie) tarty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 129.5 kcal / 541.7 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 347.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...