
Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny do makaronu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki300 g
-
pieczarek duże przekrojone na pół100 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej1 - 2 łyżki
-
liści bazylii, świeżych porwanych8
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
ser grana padano (opcjonalnie) tarty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
129.5 kcal /
541.7 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
347.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
200 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ratatouille
40min
Śródziemnomorski sos warzywny
45min
Sos warzywny (ortolana)
1h 5min
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30min
Gulasz sojowy z knedlami
1h
Wegański sos boloński
40min
Gulasz z zielonej soczewicy
55min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45min
Makaron w sosie pomidorowym
30min
Sos pomidorowy
40min