
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 100 g pieczarek, duże przekrojone na pół
-
500
g przecieru pomidorowego, typu passata
lub 500 g krojonych pomidorów, z puszki - ½ łyżeczki soli
- pieprz biały, mielony, do smaku
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- 1 łyżeczka masła
- 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, posiekanej (opcjonalnie)
- 8 liści bazylii, świeżych, porwanych
- ser grana padano, tarty (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 575.5 kJ / 137.5 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 345.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Sos pomidorowy
40 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Makaron z sosem pomidorowym
55min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Sos puttanesca
45 min
Wegański sos boloński
40 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Sos warzywny (ortolana)
1h 5 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14h