
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z krewetkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g wody ciepłej
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g ryżu do risotto np. arborio
-
350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244.3 kcal /
1022 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
0 g