
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g wody ciepłej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 250 g ryżu do risotto np. arborio
- 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 244.3 kcal / 1022 kJ
- Białko
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Błonnik
- 0 g