
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z krewetkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody ciepłej500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ryżu do risotto np. arborio250 g
-
krewetek, surowych, dużych, obranych350 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244.3 kcal /
1022 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
0 g