Risotto z krewetkami

Risotto z krewetkami

4.1 475 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody ciepłej
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ryżu do risotto np. arborio
    250 g
  • krewetek, surowych, dużych, obranych
    350 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 244.3 kcal / 1022 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...