Zupa minestrone

Zupa minestrone

4.1 621 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g pora pokrojonego na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek, extra virgin plus 6 łyżeczek do skropienia
  • 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
  • 6 liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki (opcjonalnie)
  • 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 264.2 kcal / 1105.5 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 699.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...