Zupa minestrone

Zupa minestrone

4.1 611 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • pora pokrojonego na kawałki
    120 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin plus 6 łyżeczek do skropienia
    40 g
  • warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
    600 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
    120 g
  • liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki (opcjonalnie)
    6
  • sera parmezan, tartego do smaku
    6 - 18 łyżeczek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 264.2 kcal / 1105.5 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 699.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...