Zupa minestrone
TM6 TM5

Zupa minestrone

4.1 (536 ocen)

Składniki

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 120 g pora, pokrojonego na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
  • 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
  • 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
  • 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1105.5 kJ / 264.2 kcal
Białko
7.9 g
Węglowodany
28.6 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
4.3 g
Sód
699.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy