Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 699.9 mg
Alternatywne przepisy
Kartoflanka
55 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min
Zielona zupa minestrone
40min
Minestrone z kurczakiem
50min
Zupa z wiosennych warzyw
35min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1h 45min
Szybka zupa ratatouille
30min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45min
Zupa caldo verde
45min
Zupa koperkowa
45min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min