![Zupa minestrone Zupa minestrone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4059C55-3C21-4B00-BCA2-641C98F6B1CB/Derivates/08CD63ED-14DE-4F07-936C-CEA43AA29C1A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 699.9 mg
Alternatywne przepisy
Gulasz ziemniaczany
1h 10 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1h 45 min
Bob czorba
13h 15min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Kartoflanka
55 min