
Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
pora pokrojonego na kawałki120 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin plus 6 łyżeczek do skropienia40 g
-
warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki600 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego120 g
-
liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki (opcjonalnie)6
-
sera parmezan, tartego do smaku6 - 18 łyżeczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.2 kcal /
1105.5 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
699.9 mg