Urządzenia i Akcesoria
Masło ziołowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
50 porcji
Składniki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
5 - 6 liści bazylii, świeżych
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko listki, do smaku (opcjonalnie)
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4.2 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
145.7 kJ /
34.8 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło ziołowe
15 dk
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 dk
Sos jogurtowy
5 dk
Masło z ziołami
20 dk
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 dk
Sałata z sosem winegret
5 dk
Sos pomarańczowy curry
5 dk
Włoskie masło ziołowe
5 dk
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 dk
Masło pietruszkowe
10 dk
Purée warzywne
45 dk
Bułki pszenne
1sa 30 dk