Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście
- 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 - 6 liści bazylii, świeżych
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko listki, do smaku (opcjonalnie)
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 145.7 kJ / 34.8 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 4.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nektar owocowy
10 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1h 45min
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min
Masło pietruszkowe
10 min
Masło ziołowe
15 min
Masło z ziołami
20 min
Bułki pszenne
1h 30min
Sól ziołowa
5 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min