Urządzenia i Akcesoria
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
5 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
100 g orzechów nerkowca, surowych niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych
-
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
-
500 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
-
100 g awokado pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1199.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
954.3 kJ /
228.1 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa kalafiorowa
30 min