
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z mieszanych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
warzyw i/lub owoców, mieszanych (np. 50 g ogórka zielonego, 100 g buraka, 150 g marchewki, 100 g jabłka, 100 g gruszki bez gniazd nasiennych), pokrojonych na kawałki500 g
-
oleju20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
cukru½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
151.5 kcal /
633.7 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
15.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
318.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sorbet owocowy
5 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z pora
30 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min