
Urządzenia i Akcesoria
Zupa marchewkowa z imbirem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
korzenia imbiru, świeżego (2-3 cm), pokrojonego w 2 mm plastry1 kawałek
-
cebuli przekrojonej na pół60 - 80 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki650 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
rozmarynu, suszonego2 łyżeczki
-
soku pomarańczowego200 g
-
wody750 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
238.6 kcal /
998.2 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
446.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska