Zupa marchewkowa z imbirem

Zupa marchewkowa z imbirem

3.3 155 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    50 g
  • korzenia imbiru, świeżego (2-3 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
    1 kawałek
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    650 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • rozmarynu, suszonego
    2 łyżeczki
  • soku pomarańczowego
    200 g
  • wody
    750 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 238.6 kcal / 998.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 446.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...