Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (2-3 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
- 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 650 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 200 g soku pomarańczowego
- 750 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 998.2 kJ / 238.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 446.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z kopru włoskiego i sera
20min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa krem z warzyw
35min