Urządzenia i Akcesoria
Zupa marchewkowa z imbirem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (2-3 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
-
60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
650 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
200 g soku pomarańczowego
-
750 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
446.5 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
998.2 kJ /
238.6 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z warzyw
35 min