Nadziewane warzywa

Nadziewane warzywa

3.3 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • cukinie (130 g każda)
    2
  • bakłażany (400 g każdy)
    2
  • białe cebule (120 g każda)
    2
  • wody
    500 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    10 g
  • bułki tartej
    100 g
  • liści bazylii, świeżych
    10
  • jajko
    1
  • mleka
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczyptę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 252.6 kcal / 1056.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 43.5 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 514.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...