
Urządzenia i Akcesoria
Nadziewane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 cukinie (130 g każda)
-
2 bakłażany (400 g każdy)
-
2 białe cebule (120 g każda)
-
500 g wody
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g bułki tartej
-
10 liści bazylii, świeżych
-
1 jajko
-
20 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252.6 kcal /
1056.8 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
514.3 mg