Nadziewane warzywa

Nadziewane warzywa

3.4 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 2 cukinie (130 g każda)
  • 2 bakłażany (400 g każdy)
  • 2 białe cebule (120 g każda)
  • 500 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g bułki tartej
  • 10 liści bazylii, świeżych
  • 1 jajko
  • 20 g mleka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 252.6 kcal / 1056.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 43.5 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 514.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...