Purée warzywne

Purée warzywne

4.7 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki
    400 g
  • ziemniaków, mączystych obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)
    600 g
  • soli
    1 - 1 ¼ łyżeczki
  • mleka
    250 g
  • masła
    30 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 279.4 kcal / 1169 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 737.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...