Urządzenia i Akcesoria
Purée warzywne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
400 g warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki
-
600 g ziemniaków, mączystych obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
250 g mleka
-
30 g masła
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
737.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1169 kJ /
279.4 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos pomarańczowy curry
5 min
Flan karmelowy
3 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Zabajone
15 min
Purée z pietruszki i jabłek (dla dzieci)
25 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Masło ziołowe
10 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Placek lotaryński
45 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Ciasteczka cebulowe
40 min