Purée warzywne

Purée warzywne

4.7 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki
  • 600 g ziemniaków, mączystych obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • 250 g mleka
  • 30 g masła
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 737.8 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 1169 kJ / 279.4 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...