
Urządzenia i Akcesoria
Tatar z łososia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu zielonego
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
300 g filetów z łososia, świeżych dobrej jakości, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 kawałki, zmrożonych
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mieszanki sałat
-
ziarna pieprzu kolorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
139.1 kcal /
581.9 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
233.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Tatar ze śledzia
10 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Tatar
45 min