
Urządzenia i Akcesoria
Placek lotaryński
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 kawałków
Składniki
-
sera gruyère (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki50 g
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania formy i oprószenia150 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy75 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody50 g
Dodatki
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę200 g
-
jajka4
-
mleka50 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
328 kcal /
1372.5 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
15.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
472.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska