Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
TM6 TM5

Wegetariański kapuśniak z białej kapusty

3.2 (248 ocen)

Składniki

  • 400 g białej kapusty, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 50 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 650 g wody
  • 25 g sosu sojowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka kminku
    lub ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 400 g pomidorów, z puszki
  • 1 - 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
627.6 kJ / 150 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
18.6 g
Tłuszcz
8.3 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
6 g
Sód
690.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy