Wegetariański kapuśniak z białej kapusty

Wegetariański kapuśniak z białej kapusty

3.4 284 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • białej kapusty pokrojonej na 4-5 cm kawałki
    400 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    50 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    30 g
  • ziemniaków (opcjonalnie) pokrojonych w 2 cm kostkę
    200 g
  • wody
    650 g
  • sosu sojowego
    25 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminku
    1 łyżeczka
    ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • pomidorów z puszki
    400 g
  • koperku, świeżego posiekanego
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 150 kcal / 627.6 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 690.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...