
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 200 - 250 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 3 łyżki sosu sojowego, jasnego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 20 g masła
- 400 g pomidorów, z puszki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 458 kJ / 110 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapuśniak
50 分钟
Zupa ogórkowa
30 分钟
Barszcz ukraiński
1 Std. 35 Min
Kartoflanka
55 min
Zupa grzybowa
1 Std. 15 Min
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 分钟
Kapuśniak kaszubski
45 分钟
Zalewajka
1小时
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1小时
Zupa grochowa z chorizo
45 分钟
Zupa z wiosennych warzyw
35 分钟
Zupa kalafiorowa
30 分钟