Kapuśniak z białej kapusty
TM6 TM5

Kapuśniak z białej kapusty

3.1 (220 ocen)

Składniki

  • 500 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 200 - 250 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 3 łyżki sosu sojowego, jasnego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 20 g masła
  • 400 g pomidorów, z puszki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
458 kJ / 110 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
9.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy