
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
białej kapusty pokrojonej na 4-5 cm kawałki400 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju30 g
-
ziemniaków (opcjonalnie) pokrojonych w 2 cm kostkę200 g
-
wody650 g
-
sosu sojowego25 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminku1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pomidorów z puszki400 g
-
koperku, świeżego posiekanego1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150 kcal /
627.6 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
18.6 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
690.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska