Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy

3.7 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    700 g
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście (ok. 10-15 g)
    1 pęczek
  • cielęciny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
    550 - 600 g
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    300 g
  • pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
    200 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    300 g
  • masła
    20 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 255 kcal / 1068 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...