
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz cielęcy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
wody700 g
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
liście laurowe, suszone2
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście (ok. 10-15 g)1 pęczek
-
cielęciny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę550 - 600 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry300 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry200 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki300 g
-
masła20 g
-
mąki pszennej15 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
255 kcal /
1068 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
14.5 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska