Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 10-15 g)
- 550 - 600 g cielęciny, gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z polentą
2 Std.
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 Min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40 min.
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Królik w sosie 'Marengo'
1 Std. 10 Min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1h 15min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min