Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 berenjenas con piel
- 6 pellizcos de sal
- 60 g de aceitunas negras sin hueso
- 20 g de alcaparras
- 250 g de cebolla en cuartos
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra y un chorrito para regar
- 250 g de tomate triturado en conserva
- 1 rodaballo limpio (aprox. 1500 g)
- 2 pellizcos de pimienta molida
- ½ cucharadita de orégano seco
- 60 g de vino blanco
- 4 ramilletes de tomates cherry
- 2 - 3 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2382 kJ / 570 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1470.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Merluza rellena con ajada de gambas
40p
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min
Rape alangostado en salpicón con vinagreta de cítricos
1h
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Tayín de dorada
1h
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20 Std.
Lubina con salsa de trufa
40p
Bacalao con gambones y almejas
45min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40p
Merluza con gambas en salsa de puerros
30min
Merluza a la gallega
40p