Rodaballo asado a la mediterránea

Rodaballo asado a la mediterránea

4.5 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • berenjenas con piel
    2
  • de sal
    6 pellizcos
  • de aceitunas negras sin hueso
    60 g
  • de alcaparras
    20 g
  • de cebolla en cuartos
    250 g
  • de perejil fresco (solo las hojas)
    4 - 5 ramitas
  • de aceite de oliva virgen extra y un chorrito para regar
    50 g
  • de tomate triturado en conserva
    250 g
  • rodaballo limpio (aprox. 1500 g)
    1
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • de orégano seco
    ½ cucharadita
  • de vino blanco
    60 g
  • de tomates cherry
    4 ramilletes
  • de albahaca fresca (solo las hojas)
    2 - 3 ramitas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 570 kcal / 2382 kJ
Białko 74 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 1470.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...