Ensalada de arroz con aliño de gazpacho

Ensalada de arroz con aliño de gazpacho

3.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 raciones

Składniki

  • 240 g de arroz integral
Aliño de gazpacho
  • 250 g de tomates cherry
  • ½ diente de ajo
  • 15 g de pimiento verde
  • 10 g de cebolla roja
  • 20 g de pepino
  • 5 g de vinagre
  • 1 pellizco de sal
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 50 g de agua
Arroz integral
  • 1200 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
Terminación
  • 100 g de hojas verdes de ensalada
  • 10 - 12 tomates cherry por la mitad
  • ½ pepino en rodajas de 2 mm
  • ½ cebolla roja en juliana
  • 12 lonchas de jamón curado de pato
    80 g de jamón curado en dados
  • 4 de nuez pelada en trozos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1067.3 mg
Białko 12 g
Kalorie 1456 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 51.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...