Ensalada de arroz con aliño de gazpacho

Ensalada de arroz con aliño de gazpacho

3.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 raciones

Składniki

  • de arroz integral
    240 g
Aliño de gazpacho
  • de tomates cherry
    250 g
  • diente de ajo
    ½
  • de pimiento verde
    15 g
  • de cebolla roja
    10 g
  • de pepino
    20 g
  • de vinagre
    5 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de aceite de oliva virgen extra
    20 g
  • de agua
    50 g
Arroz integral
  • de agua
    1200 g
  • de sal
    1 cucharadita
Terminación
  • de hojas verdes de ensalada
    100 g
  • tomates cherry por la mitad
    10 - 12
  • pepino en rodajas de 2 mm
    ½
  • cebolla roja en juliana
    ½
  • de jamón curado de pato
    12 lonchas
    80 g de jamón curado en dados
  • nueces peladas en trozos
    4

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 348 kcal / 1456 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 51.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 1067.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...