Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mermelada de chile
- 70 g de chalotas
- 10 g de chile rojo fresco (sin pedúnculo ni semillas)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de azúcar
- 40 g de vinagre
- 1 ½ cucharadas de zumo de lima
- 20 g de azúcar moreno
Vieiras
- 10 vieiras (solo los cuerpos, sin coral)
- 2 cucharadas de zumo de lima
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra para pintar
- 2 - 3 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 280.5 kJ / 67.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 223.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6 Std. 20 Min
Txangurro
1 Std. 10 Min
Magret de pato con salsa de cerezas
45min
Langostinos con lima y puré de aguacate
1 Std. 20 Min
Tiradito de lubina
15 Min
Rollitos de pepino rellenos de tartar de salmón con maíz dulce
20 Min
Emulsión de marmitako negro con rape
40min
Ceviche de pulpo
10 Min
Salmón marinado al vodka con salsa de mostaza y eneldo
48h
Tataki de atún
30min
Langostinos al romesco
15 Min
Berberechos en salsa verde
1 Std.