Conchas de pasta con marisco y tapenade

Conchas de pasta con marisco y tapenade

4.8 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

Tapenade
  • 15 g perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 100 g de aceitunas sin hueso
  • 2 filetes de anchoa en aceite escurridos
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de alcaparras escurridas
  • 80 g de aceite de oliva
Pasta y mariscos
  • 600 g de almejas frescas
  • 3 cucharaditas de sal
  • 1200 g de agua
  • 600 g de mejillones frescos limpios
  • 400 g de pasta corta seca (p. ej. conchas)
  • 50 g de chalota
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de aceite
  • 30 g de cerveza
    30 g de vino blanco
  • 1 ramita de eneldo fresco (solo las hojas)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 18 g
Kalorie 1985 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...