Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tapenade
- 15 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 100 g de aceitunas sin hueso
- 2 filetes de anchoa en aceite escurridos
- 1 diente de ajo
- 20 g de alcaparras escurridas
- 80 g de aceite de oliva
Pasta y mariscos
- 600 g de almejas frescas
- 3 cucharaditas de sal
- 1200 g de agua
- 600 g de mejillones frescos limpios
- 400 g de pasta corta seca (p. ej. conchas)
- 50 g de chalota
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite
-
30
g de cerveza
lub 30 g de vino blanco - 1 ramita de eneldo fresco (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1985 kJ / 475 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares en escabeche rojo
55min
Pan frito indio (panipuri)
1h
Pulpo amariscado
1h
Caldero de mariscos con emulsión de albahaca
1h 30min
Ensalada de rape con patatas, pimientos y vinagreta de aceitunas (Al vacío)
1 Std. 55 Min
Chucrut marinero (Choucroute de la mer)
35min
Guiso de pulpo
45 min
Estofado de ventresca de bonito
40 min
Chipirones rellenos con salsa al azafrán
1h 30min
Fabes con pulpo
45 min
Cazuela de rape rusadir
1h
Langostinos al romesco
15min