Hojaldre de puerro, mejillones y berberechos

Hojaldre de puerro, mejillones y berberechos

4.6 8 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 raciones

Składniki

  • 300 g de berberechos frescos
  • 1 ¾ cucharaditas de sal
  • 200 g de mantequilla en trozos pequeños de 1-2 cm y congelada
  • 200 g de harina
  • 90 g de agua fría
  • 20 g de aceite de oliva
  • 400 g de puerro en rodajas de 1 cm
  • 40 g de vino blanco seco
  • 500 g de mejillones frescos limpios
  • 50 g de nata
  • 3 pellizcos de pimienta blanca molida
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 281.7 mg
Białko 11 g
Kalorie 1653 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...