Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de berberechos frescos
- 1 ¾ cucharaditas de sal
- 200 g de mantequilla en trozos pequeños de 1-2 cm y congelada
- 200 g de harina
- 90 g de agua fría
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de puerro en rodajas de 1 cm
- 40 g de vino blanco seco
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 50 g de nata
- 3 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1653 kJ / 394 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 281.7 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1 godz.
Frixuelos rellenos de merluza y gambas
2 godz.
Porrusalda con bacalao
40min
Puerros en salsa de nata con mejillones y berberechos al vapor
1 godz.
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Porrusalda con calabaza
50min
Boletus confitados
30min
Rape al estilo de Lekeitio
40min
Pudin de trucha
2h 40min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12 godz. 40 min
Crema de marisco
40min
Empanada de setas al cabrales
4h