Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej

Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej

4.1 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Placuszki z ricotty
  • jajka
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • skórki z limonki
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • sera ricotta pokrojonego na kawałki
    250 g
  • mleka
    125 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka
  • olej do smażenia placuszków
Pomarańczowe krewetki
  • kolendry, świeżej
    5 - 10 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
    15 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego obranego
    15 g
  • oleju sezamowego
    10 g
  • oleju z pestek winogron
    10 g
  • soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
    100 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    10 g
  • sosu sojowego
    10 g
  • krewetek bez pancerzy, z ogonkami, rozmrożonych
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 359.5 kcal / 1504.3 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 28.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 971.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...