
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Placuszki z ricotty
-
jajka2
-
soli½ łyżeczki
-
skórki z limonki5 g
-
ząbek czosnku1
-
sera ricotta pokrojonego na kawałki250 g
-
mleka125 g
-
mąki pszennej100 g
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
-
olej do smażenia placuszków
Pomarańczowe krewetki
-
kolendry, świeżej5 - 10 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki15 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego obranego15 g
-
oleju sezamowego10 g
-
oleju z pestek winogron10 g
-
soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego100 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego10 g
-
sosu sojowego10 g
-
krewetek bez pancerzy, z ogonkami, rozmrożonych250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.5 kcal /
1504.3 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
971.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska