
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Placuszki z ricotty
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
5 g skórki z limonki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
-
125 g mleka
-
100 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
olej do smażenia placuszków
Pomarańczowe krewetki
-
5 - 10 g kolendry, świeżej
-
15 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego
-
10 g oleju sezamowego
-
10 g oleju z pestek winogron
-
100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
10 g sosu sojowego
-
250 g krewetek bez pancerzy, z ogonkami, rozmrożonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.5 kcal /
1504.3 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
971.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska