Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
TM6 TM5

Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej

4.1 (17 ocen)

Składniki

Placuszki z ricotty

  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • 5 g skórki z limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g sera ricotta, pokrojonego na kawałki
  • 125 g mleka
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej, do smażenia placuszków

Pomarańczowe krewetki

  • 5 - 10 g kolendry, świeżej
  • 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
  • 10 g oleju sezamowego
  • 10 g oleju z pestek winogron
  • 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 10 g sosu sojowego
  • 250 g krewetek, bez pancerzy, z ogonkami, rozmrożonych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1504.3 kJ / 359.5 kcal
Białko
22.5 g
Węglowodany
28.1 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Błonnik
1.1 g
Sód
971.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy