
Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
10 g alg morskich, suszonych np. wakame (patrz wskazówka)
-
800 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 awokado
-
3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g cukru
-
10 g sosu sojowego
-
20 g mirinu
-
50 g octu ryżowego
-
ziarna sezamu do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
125 kcal /
525 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Duo z buraka
35 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
1 godz. 20 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
50 min