
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g czarnej trufli, świeżej
lub 10 g czarnej trufli, konserwowej - 50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 300 g pieczarek przekrojonych na pół
- 30 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 53.8 kcal / 225.3 kJ
- Białko
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Sód
- 165.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Kawior z pieczarek
30 min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 godz. 30 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Krem z parmezanu
10 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min