![Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą) Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/179726b8-3db9-4c66-a19f-a16ec536fdaf/Derivates/ec36b269-0563-4dc0-b954-ec0d896e4ee7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g czarnej trufli, świeżej
lub 10 g czarnej trufli, konserwowej - 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 300 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 30 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 225.3 kJ / 53.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 165.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15 min.
Chutney z mango
40 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Pasta z sera owczego
10 min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2h 15min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Tapenada
5min
Chutney z czerwonej cebuli
24 Std.