Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g czarnej trufli, świeżej
lub 10 g czarnej trufli, konserwowej - 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 300 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 30 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 225.3 kJ / 53.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 165.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawior z pieczarek
30 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Guacamole
15 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Tapenada
5min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Chutney z czerwonej cebuli
24h