Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze

Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze

3.4 86 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • azjatyckiego cienkiego makaronu
    100 g
  • wrząca woda do namoczenia makaronu
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
Sajgonki na parze
  • kapusty pekińskiej bez twardych części
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • tofu, średnio twardego wędzonego, pokrojonego w paski (0,5 x 2 cm)
    70 g
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    1 łyżeczka
  • sosu sojowego
    20 g
  • woda do namaczania papieru ryżowego
  • płatów papieru ryżowego (Ø 16 cm)
    10
Orientalna zupa z makaronem
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 cm plastry
    30 g
  • papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 - 10 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • mleka kokosowego
    400 g
  • wody
    300 g
  • curry, mielonego
    1 - 1 ½ łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • batatów pokrojonych w 1 cm kostkę
    200 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (0,5 x 4 cm)
    100 g
  • pieczarek lub pieczarek portobello, pokrojonych w plastry
    120 g
    120 g boczniaków, świeżych, pokrojonych w plastry
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania z sajgonkami
    20 g
  • kolendra, świeża (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 499.8 kcal / 2092.4 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Sód 1173.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...