
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren sezamu, białego100 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
miodu (opcjonalnie)5 g
-
czerwonych buraków, gotowanych np. z barszczu, pokrojonych na kawałki320 g
-
białej ciecierzycy, ugotowanej odsączonej200 g
-
ząbki czosnku2
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego15 - 25 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek5 g
-
czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
soli½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
399.3 kcal /
1671.5 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
31.3 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
25.3 g
Sód
290.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Hummus z buraka
1 godz.
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Hummus z dyni
1 godz.
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min