
Urządzenia i Akcesoria
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
910 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji60 g
-
mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji15 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżki do polania150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
sera ricotta podzielonego na kawałki400 g
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
248.7 kcal /
1044.5 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
4.2 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska