Urządzenia i Akcesoria
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
910 g
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
60 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
15 g mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
150 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki do polania
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
8.2 g
Kalorie
1044.5 kJ /
248.7 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Tapenada
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pesto z bazylii
10 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Dip z karczochów i tofu
5 min