Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 60 g bazylii, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 15 g mięty, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 150 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki do polania
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- sól morska, w płatkach, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9505 kJ / 2263 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 206 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z jarmużem
50min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto sezamowe
10 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Pesto ze szczawiu
10 min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2h 10min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto z bazylii
10 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Hummus z domowym tahini
25 min