Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą

Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą

4.3 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
910 g

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    200 g
  • bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    60 g
  • mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    15 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek plus 2 łyżki do polania
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    400 g
  • sól morska, w płatkach (opcjonalnie) ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 248.7 kcal / 1044.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 4.2 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...