Urządzenia i Akcesoria
Quiche z tofu i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
120 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
60 g wody zimnej
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
30 g mąki sojowej
-
60 g wody ciepłej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g płatków drożdżowych
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
2 łyżki bułki tartej wegańskiej
-
10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
3 łyżki migdałów, w płatkach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
11 g
Kalorie
1480 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min