
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 120 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
- 60 g wody zimnej
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 30 g mąki sojowej
- 60 g wody ciepłej
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 10 g płatków drożdżowych
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 2 łyżki bułki tartej wegańskiej
- 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 3 łyżki migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 353 kcal / 1480 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 3.8 g