Urządzenia i Akcesoria
Quiche z tofu i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
120 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
60 g wody zimnej
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
30 g mąki sojowej
-
60 g wody ciepłej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g płatków drożdżowych
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
2 łyżki bułki tartej wegańskiej
-
10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
3 łyżki migdałów, w płatkach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
11 g
Kalorie
1480 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burger z tofu
2 godz.
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1 godz. 50 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min