Quiche z tofu i szpinakiem

Quiche z tofu i szpinakiem

4.4 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    250 g
  • margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
    120 g
  • wody zimnej
    60 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie
  • mąki sojowej
    30 g
  • wody ciepłej
    60 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
    400 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • płatków drożdżowych
    10 g
  • skrobi kukurydzianej
    15 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • bułki tartej wegańskiej
    2 łyżki
  • pomidorków cherry przekrojonych na pół
    10
  • migdałów, w płatkach
    3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 353 kcal / 1480 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...