Wytrawne gofry gryczane z warzywami

Wytrawne gofry gryczane z warzywami

4.1 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Gofry
  • mleka 3,2% tłuszczu
    600 g
  • suchych drożdży (14 g)
    2 opakowania
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • jajka
    4
  • mąki gryczanej
    400 g
  • mąki kukurydzianej
    100 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia gofrownicy
Warzywa
  • sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
    150 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    300 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 - 4 szczypty
  • rukoli (ok. 100 g)
    1 opakowanie
  • pomidorów żółtych, cherry, pokrojonych w ćwiartki
    16
  • pomidorów czerwonych, cherry, pokrojonych w ćwiartki
    16
  • szczypiorku, świeżego
    16 łodyżek
  • kolendra, świeża (ok.5 g), drobno pokrojona, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 452 kcal / 1892 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...