Wytrawne gofry gryczane z warzywami
TM6 TM5

Wytrawne gofry gryczane z warzywami

4.2 (14 ocen)

Składniki

Gofry

  • 600 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 2 opakowania suchych drożdży (14 g)
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 400 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia gofrownicy

Warzywa

  • 150 g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 opakowanie rukoli (ok. 100 g)
  • 16 pomidorów, żółtych, cherry, pokrojonych w ćwiartki
  • 16 pomidorów, czerwonych, cherry, pokrojonych w ćwiartki
  • 16 łodyżek szczypiorku, świeżego
  • kolendra, świeża (ok.5 g), drobno pokrojona, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1892 kJ / 452 kcal
Białko
16.5 g
Węglowodany
57.1 g
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
5.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy