Wytrawne gofry gryczane z warzywami

Wytrawne gofry gryczane z warzywami

4.1 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Gofry
  • 600 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 2 opakowania suchych drożdży (14 g)
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 400 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia gofrownicy
Warzywa
  • 150 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
  • 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 70 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 opakowanie rukoli (ok. 100 g)
  • 16 pomidorów żółtych, cherry, pokrojonych w ćwiartki
  • 16 pomidorów czerwonych, cherry, pokrojonych w ćwiartki
  • 16 łodyżek szczypiorku, świeżego
  • kolendra, świeża (ok.5 g), drobno pokrojona, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 452 kcal / 1892 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...