
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Gofry
-
mleka 3,2% tłuszczu600 g
-
suchych drożdży (14 g)2 opakowania
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
jajka4
-
mąki gryczanej400 g
-
mąki kukurydzianej100 g
-
soli2 łyżeczki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia gofrownicy
Warzywa
-
sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki150 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki300 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki70 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
-
rukoli (ok. 100 g)1 opakowanie
-
pomidorów żółtych, cherry, pokrojonych w ćwiartki16
-
pomidorów czerwonych, cherry, pokrojonych w ćwiartki16
-
szczypiorku, świeżego16 łodyżek
-
kolendra, świeża (ok.5 g), drobno pokrojona, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
452 kcal /
1892 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska