Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1050 g
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
10 g oleju rzepakowego
-
460 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (2 puszki)
-
140 g syropu klonowego
-
60 g kakao
-
¼ łyżeczki soli
-
200 g napoju migdałowego, niesłodzonego200 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
207.2 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
789.1 kJ /
188.5 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Mąka z amarantusa
5 min
Mąka jaglana
5 min
Masło kokosowe
5 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min