Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)

Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)

4.2 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1050 g

Składniki

  • orzechów laskowych, blanszowanych
    100 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (2 puszki)
    460 g
  • syropu klonowego
    140 g
  • kakao
    60 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • mleka
    200 g
    200 g napoju migdałowego, niesłodzonego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 188.5 kcal / 789.1 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 22.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 207.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...