
Wersje kompatybilne
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych, blanszowanych
- 10 g oleju rzepakowego
- 460 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej (2 puszki)
- 140 g syropu klonowego
- 60 g kakao
- ¼ łyżeczki soli
- 200 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 8285.7 kJ / 1979 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Błonnik
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło orzechowe
5 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 Min
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1h 10 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1h 30min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 Min
Wegańskie bezy
2h 45min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Chałwa kardamonowa
2h 30min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1h
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2h
Trufle czekoladowe z sezamem
3h 25 min