
Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy z orzechów nerkowca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g
Składniki
-
150 g orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych
-
10 - 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
245.3 kcal /
1026.9 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
13.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
293.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska