Sos serowy z orzechów nerkowca

Sos serowy z orzechów nerkowca

4.1 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g

Składniki

  • 150 g orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych
  • 10 - 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
  • ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki musztardy

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 245.3 kcal / 1026.9 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 293.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...