
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
daktyli, suszonych, bez pestek150 g
-
wrząca woda ilość do namoczenia daktyli
-
płatków owsianych bezglutenowych100 g
-
wiórków kokosowych100 g
-
migdałów, w płatkach80 g
-
oleju kokosowego płynnego (patrz wskazówka)60 g
-
zimnej wody20 g
Masa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki400 g
-
mleczka kokosowego300 g
-
syropu z agawy40 g
Karmelizowane śliwki
-
śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół350 g
-
cukru1 łyżka
-
cynamonu, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
płatków kokosowych (opcjonalnie)2 - 3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480.5 kcal /
2010.4 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
32.1 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Sód
13.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.