Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia

Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia

4.5 90 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    150 g
  • wrząca woda ilość do namoczenia daktyli
  • płatków owsianych bezglutenowych
    100 g
  • wiórków kokosowych
    100 g
  • migdałów, w płatkach
    80 g
  • oleju kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
    60 g
  • zimnej wody
    20 g
Masa czekoladowa
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    400 g
  • mleczka kokosowego
    300 g
  • syropu z agawy
    40 g
Karmelizowane śliwki
  • śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
    350 g
  • cukru
    1 łyżka
  • cynamonu, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • płatków kokosowych (opcjonalnie)
    2 - 3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 480.5 kcal / 2010.4 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 21.1 g
Sód 13.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...