
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
150 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
wrząca woda ilość do namoczenia daktyli
-
100 g płatków owsianych bezglutenowych
-
100 g wiórków kokosowych
-
80 g migdałów, w płatkach
-
60 g oleju kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
-
20 g zimnej wody
Masa czekoladowa
-
400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
300 g mleczka kokosowego
-
40 g syropu z agawy
Karmelizowane śliwki
-
350 g śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
1 łyżka cukru
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 - 3 łyżki płatków kokosowych (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480.5 kcal /
2010.4 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
32.1 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Sód
13.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska