Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
TM6 TM5

Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami

4.7 (95 ocen)

Składniki

  • 200 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 400 g wody, do namoczenia orzechów
  • 15 g mieszanych ziół, świeżych, np. natki pietruszki, bazylii, kolendry
  • 110 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g oleju z pestek winogron
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
6437.4 kJ / 1538.6 kcal
Białko
43.2 g
Węglowodany
75.4 g
Tłuszcz
129.3 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Błonnik
14.9 g
Sód
1510 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy