Urządzenia i Akcesoria
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
400 g
Składniki
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych200 g
-
wody do namoczenia orzechów400 g
-
mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, bazylii, kolendry15 g
-
wody mineralnej, niegazowanej110 g
-
płatków drożdżowych10 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
-
oleju z pestek winogron40 g
-
ząbek czosnku1
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
384.7 kcal /
1609.4 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
377.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Placek z hummusem z cieciorki
20min
Wegański majonez
15min
Pasztet z brukwi
2h 5min
Wegańskie masło z aquafabą
2h 25min
Wegański parmezan
25min
Wegański ser
6h 40min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1h 30min
Wegański placek (farinata)
1h 50min
Pasztet sojowy z pistacjami
15h
Pasta bezjajeczna
5min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6h
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40min