Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem

Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem

4.8 217 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy
    20 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ząbki czosnku do smaku
    1 ½ - 2
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    4 gałązki
  • bułki tartej
    40 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    400 g
  • jajka
    2
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • sera gruyère pokrojonego w 2-3 mm plastry
    50 g
    50 g sera cheddar, pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • liści szpinaku baby, świeżych
    25 g
  • żółtej papryki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
    450 g
  • liści bazylii, świeżych
    4 - 5
  • krojonych pomidorów z puszki
    400 g
    400 g pomidorów, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • wody
    200 g
  • cukru (opcjonalnie)
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 508 kcal / 2128 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...