
Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy20 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbki czosnku do smaku1 ½ - 2
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście4 gałązki
-
bułki tartej40 g
-
mięsa wołowego, mielonego400 g
-
jajka2
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
sera gruyère pokrojonego w 2-3 mm plastry50 g
-
liści szpinaku baby, świeżych25 g
-
żółtej papryki pokrojonej na 3-4 cm kawałki450 g
-
liści bazylii, świeżych4 - 5
-
krojonych pomidorów z puszki400 g
-
wody200 g
-
cukru (opcjonalnie)1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
508 kcal /
2128 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
6.1 g