Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy

Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy

4.4 159 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Kurczak w harissie
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
    500 g
  • sól do oprószenia
  • wody
    250 g
  • pasty harissa (patrz wskazówka)
    2 - 3 łyżeczki
Sos jogurtowo-miętowy
  • mięty, świeżej tylko liście
    ½ pęczka
  • ząbek czosnku
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • jogurtu greckiego
    300 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 215.7 kcal / 902.5 kJ
Białko 34.9 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 381.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...