Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
TM6 TM5

Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy

4.4 (144 oceny)

Składniki

Kurczak w harissie

  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
  • sól, do oprószenia
  • 250 g wody
  • 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)

Sos jogurtowo-miętowy

  • ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 300 g jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
902.5 kJ / 215.7 kcal
Białko
34.9 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
0.4 g
Sód
381.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy