
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
-
30 g sosu sojowego
-
1100 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g ryżu basmati
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.5 kcal /
1609.8 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
54.8 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1451.5 mg