Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową

Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową

4.3 1.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 30 g sosu sojowego
  • 1100 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g ryżu basmati
    200 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
    200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, uprzednio rozmrożonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka czosnku, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.5 kcal / 1609.8 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 54.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1451.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...