Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką

4.5 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    30 - 40 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2,5 cm kostkę
    250 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    150 g
    150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    150 g
  • wody
    400 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • makaronu, suchego typu fusilli (świderki)
    200 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    100 g
  • liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki
    16

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 533 kcal / 2233 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...