Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką

4.5 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 30 - 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2,5 cm kostkę
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 400 g wody
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g makaronu, suchego typu fusilli (świderki)
  • 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 16 liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 533 kcal / 2233 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...