
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej10 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki80 g
-
boczku parzonego, wędzonego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki50 g
-
oleju40 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
różyczek brokułu250 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 5 mm plastry300 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378 kcal /
1584 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska