Urządzenia i Akcesoria
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g boczku parzonego, wędzonego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
-
40 g masła, pokrojonego na kawałki40 g oleju
-
600 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry250 g różyczek brokułu
-
150 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g kiełbasy paprykowej, pokrojonej w 5 mm plastry300 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 5 mm plastry
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1584 kJ /
378 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min