Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą

Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą

4.5 1.6K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej
    10 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    400 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    80 g
  • boczku parzonego, wędzonego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
    50 g
  • oleju
    40 g
    40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • różyczek brokułu
    250 g
    250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
    150 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 5 mm plastry
    300 g
    300 g kiełbasy paprykowej, pokrojonej w 5 mm plastry
  • soli
    2 - 3 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 378 kcal / 1584 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...