
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g boczku parzonego, wędzonego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
-
40 g oleju
-
600 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
250 g różyczek brokułu
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 5 mm plastry
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378 kcal /
1584 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Gulasz
45 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min