Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą

Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą

4.5 1.7K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej
  • 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 50 g boczku parzonego, wędzonego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
  • 40 g oleju
    40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 250 g różyczek brokułu
    250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 5 mm plastry
    300 g kiełbasy paprykowej, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 378 kcal / 1584 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...