
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 5 mm kostkę150 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki80 g
-
cebul szalotek przekrojonych na pół40 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
ryżu do risotto np. arborio200 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
wody450 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
620.3 kcal /
2595.2 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
35.7 g
Węglowodany
50.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Sód
827.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska