Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem

Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem

4.7 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 5 mm kostkę
    150 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    80 g
  • cebul szalotek przekrojonych na pół
    40 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    200 g
  • ryżu do risotto np. arborio
    200 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • wody
    450 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 620.3 kcal / 2595.2 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 35.7 g
Węglowodany 50.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Sód 827.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...