Urządzenia i Akcesoria
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 5 mm kostkę
-
80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
40 g cebul szalotek przekrojonych na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
200 g ryżu do risotto np. arborio
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
450 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
827.5 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
2595.2 kJ /
620.3 kcal
Tłuszcz
35.7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
50.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min