Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów

Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów

4.7 164 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką
  • mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
    10 - 20 g
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku
    500 - 600 g
  • oliwy z oliwek
    10 - 15 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    800 g
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    200 - 300 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    200 g
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
Purée z ziemniaków i batatów
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
    650 g
  • batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
    350 g
  • mleka
    350 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • masła
    30 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 509 kcal / 2131 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 63.3 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 1194 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...