
Urządzenia i Akcesoria
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką
-
mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście10 - 20 g
-
piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku500 - 600 g
-
oliwy z oliwek10 - 15 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
wody800 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 - 300 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej200 g
Purée z ziemniaków i batatów
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki650 g
-
batatów pokrojonych na 2 cm kawałki350 g
-
mleka350 g
-
soli1 łyżeczka
-
masła30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
509 kcal /
2131 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
63.3 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
1194 mg