Lohikeitto (soupe traditionnelle lapone)

Lohikeitto (soupe traditionnelle lapone)

4.9 349 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de blanc de poireau coupé en tronçons
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de carottes coupées en rondelles
    200 g
  • de pommes de terre coupées en cubes
    200 g
  • de fond de poisson
    2 c. à soupe
  • d'eau
    600 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de saumon frais coupé en dés
    250 g
  • de thym frais
    1 branche
  • d'aneth frais effeuillées
    3 branches
  • de saumon fumé coupé en lamelles
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 512.8 kcal / 2130.3 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1508.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...