
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de blanc de poireau coupé en tronçons
- 1 gousse d'ail
- 200 g de carottes coupées en rondelles
- 200 g de pommes de terre coupées en cubes
- 2 c. à soupe de fond de poisson
- 600 g d'eau
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de saumon frais coupé en dés
- 1 branche de thym frais
- 3 branches d'aneth frais effeuillées
- 100 g de saumon fumé coupé en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 512.8 kcal / 2130.3 kJ
- Białko
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Sód
- 1508.5 mg