Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
- farine, pour le plan de travail
- 150 g de ricotta
- 2 œufs
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
- 500 g d'asperges vertes, coupées en deux dans l'épaisseur
- 30 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 715 kJ / 171 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Quiche courgette-épinard à la feta
30 min
Moussaka grecque
1 godz. 20 min
Frittata de courgettes et ricotta
40 min
Crumble légumes d'été et sauce au fromage frais
50 min
Tarte à partager aux tomates, basilic, olives et chorizo
1h 5min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1 godz. 20 min
Focaccia aux champignons et butternut
2h
Röstis de légumes racines
50 min
Clafoutis aux tomates cerise, mozzarella et basilic
35 min
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50 min
Tarte tatin carotte et ricotta
3sa 20 dk
Chakchouka à la feta
1h