Tarte aux asperges, ricotta et basilic

Tarte aux asperges, ricotta et basilic

4.1 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 parts

Składniki

  • 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
  • farine pour le plan de travail
  • 150 g de ricotta
  • 2 œufs
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 10 feuilles de basilic frais ciselées
  • 500 g d'asperges vertes coupées en deux dans l'épaisseur
  • 30 g de pignons de pin

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8 g
Kalorie 715 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...