Salade de lentilles au poulet et raisin, sauce aigre-douce

Salade de lentilles au poulet et raisin, sauce aigre-douce

4.8 129 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • échalotes en morceaux
    2
  • de ciboulette fraîche ciselé
    ½ bouquet
  • d'huile de colza
    50 g
  • de moutarde de Dijon
    2 c. à soupe
  • de vinaigre balsamique
    2 c. à soupe
  • de miel
    1 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'eau
    1000 g
  • de lentilles vertes sèches
    200 g
  • blancs de poulet
    3
  • de grains de raisin blanc (chasselas ou italia), coupés en deux
    200 g
  • poignée de roquette
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 478 kcal / 2004 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...