Salade de lentilles au poulet et raisin, sauce aigre-douce

Salade de lentilles au poulet et raisin, sauce aigre-douce

4.8 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 2 échalotes en morceaux
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche ciselé
  • 50 g d'huile de colza
  • 2 c. à soupe de moutarde de Dijon
  • 2 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • 1 c. à soupe de miel
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1000 g d'eau
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 3 blancs de poulet
  • 200 g grain de raisin blanc (chasselas ou italia), coupés en deux
  • 1 poignée de roquette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 44 g
Kalorie 2004 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...