Curry vert de poulet à la patate douce et aux pois chiches

Curry vert de poulet à la patate douce et aux pois chiches

3.2 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'ail pelées
    2 gousses
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de pâte de curry vert
    1 c. à soupe
  • de blanc de poulet en petites lanières
    160 g
  • de patate douce en petits dés
    200 g
  • de pois chiches en conserve égouttés
    200 g
  • de lait de coco
    350 g
  • d'eau
    100 g
  • de citron jaune kaffir (facultatif)
    2 feuilles
  • piment thaÏ (facultatif), épépiné et ciselé finement
    1
  • du sel
  • du poivre moulu
  • citron vert non traité
    1
  • de coriandre fraîche ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 372 kcal / 1550 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...