
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
makaronu, suchego typu fusilli320 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
różyczek brokułu (ok. 2 cm wielkości)400 - 450 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 - 100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
masła20 g
-
mleka250 g
-
gorgonzoli, pikantnej150 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
544.3 kcal /
2278.8 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
76 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
1039 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska