Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
TM5 TM6

Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli

3.5 (524 oceny)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 320 g makaronu, suchego, typu fusilli
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 - 450 g różyczek brokułu (ok. 2 cm wielkości)
    lub 400 - 450 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 80 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 250 g mleka
  • 150 g gorgonzoli, pikantnej
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2278.8 kJ / 544.3 kcal
Białko
23.3 g
Węglowodany
76 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
5.8 g
Sód
1039 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy