Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli

Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli

3.4 544 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1200 g
  • makaronu, suchego typu fusilli
    320 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • różyczek brokułu (ok. 2 cm wielkości)
    400 - 450 g
    400 - 450 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 - 100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • masła
    20 g
  • mleka
    250 g
  • gorgonzoli, pikantnej
    150 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 544.3 kcal / 2278.8 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 1039 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...