Urządzenia i Akcesoria
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
320 g makaronu, suchego typu fusilli
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 - 450 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych400 - 450 g różyczek brokułu (ok. 2 cm wielkości)
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
250 g mleka
-
150 g gorgonzoli, pikantnej
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1039 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2278.8 kJ /
544.3 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.