Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli

Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli

3.4 549 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1200 g wody
  • 320 g makaronu, suchego typu fusilli
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 - 450 g różyczek brokułu (ok. 2 cm wielkości)
    400 - 450 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 250 g mleka
  • 150 g gorgonzoli, pikantnej
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 544.3 kcal / 2278.8 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 1039 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...