Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g syropu klonowego
-
60 g musztardy francuskiej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
200 g różyczek brokułu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.2 g
Kalorie
811.2 kJ /
193.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 Std. 45 Min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 Std. 10 Min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 Std. 5 Min