Wersje kompatybilne
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g syropu klonowego
- 60 g musztardy francuskiej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 811.2 kJ / 193.8 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1sa
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 Min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1h 10min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 Min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 Min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min