Le village du Père Noël

Le village du Père Noël

2.5 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 parts

Składniki

La génoise au chocolat
  • de beurre et un peu pour le moule
    20 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    100 g
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    140 g
  • de cacao en poudre non sucré
    40 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
Le biscuit aux épices
  • de beurre coupé en parcelles
    250 g
  • de cassonade
    250 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de quatre-épices
    1 c. à café
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    350 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
La crème à la cannelle
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de fromage à tartiner type Philadelphia
    250 g
Le glaçage royal
  • de sucre en poudre
    200 g
  • blanc d'œuf
    1
  • de jus de citron
    4 - 5 gouttes

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 730.1 kcal / 3058.4 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 101.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Sód 420.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...