Wersje kompatybilne
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les macarons
- 100 g de sucre glace maison
- 75 g de pistaches en poudre
- 75 g de poudre d'amande
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
La crème mascarpone, pistache, vinaigre de framboise
- 100 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 50 g de pâte de pistache
- 100 g de mascarpone
- 15 g de sucre glace maison
- 2 c. à soupe de vinaigre de framboise
Le dressage
- 600 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1155.2 kJ / 275.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pannacottas langoustines et pamplemousse
3h 25 min.
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Mille-feuille de fruits rouges à la meringue
3h 40min
Macarons fraise-amaretto
24h
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55min
Minipavlovas
3 godz. 45 min
Choux vanille-framboise
2h 30 min
Eclairs framboises-pistaches
24h
Mille-feuille express framboise-citron
30min
Petites mousses Passion
3h 20min
Pavlova aux fruits rouges
4h
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min